Lär känna Linda!


Linda Mårths, tandvårdsassistent

Linda är vår alltiallo på kliniken och utbildad tandtekniker i Umeå! Hos oss hjälper hon till vid färgtagning på tänder, bemannar receptionen, har hand om en stor del av klinikens administrativa delar och är ansvarig för bokning och undersökningar med vår CBCT röntgenmaskin. Nu har hon fått några frågor att svara på både om jobbet och privat!

Vad är det bästa med ditt jobb? -Det bästa med mitt jobb, förutom mina härliga arbetskamrater och trevliga patienter, är att mina arbetsuppgifter är så varierande. Det är alltid fullt upp och ingen dag är den andra lik. Tar du hand om höstens frukt? -Sedan jag och min sambo köpte hus för ett par år sedan, har jag plötsligt blivit väldigt road av att påta runt i trädgården. Där finns äpplen, päron, plommon, bigarråer, hallon, jordgubbar, vinbär och vindruvor. Jag försöker ta reda på så mycket som möjligt. Det känns rätt härligt att kunna gå ner till jordkällaren och hämta sylt till gröten, och veta var den kommer ifrån. :-) Vad har du motvilligt gjort dig av med för din partners skull? -Jag kan inte komma på någonting egentligen som jag gjort mig av med. Förutom Umeå. Efter att min sambo veckopendlat ett par år mellan Umeå och Hudiksvall, tog vi steget och samlade ihop oss på en ort. Valet föll på Hudiksvall eftersom min sambo jobbade här och vi skulle bli föräldrar för första gången. Saknar Umeå ibland. Men Hudik känns som hemma nu. Har du någonting i hemmet som du vet att Arga snickaren hade skällt på dig för? -I vårt hus är det mesta fortfarande original från 1975 då huset byggdes. Vi har koncentrerat våra renoveringar till källarplanet än så länge. Så sakteliga betar vi av rum för rum. Renoveringarna gör att det blir "förråd" där det inte ska vara förråd egentligen...i väntan på att möbler och annat kan flytta in på sina rätta ställen. Arga snickaren skulle säkert tycka att det tar lite för lång tid för oss att bli klara. Å jag håller verkligen med honom! Men jag hoppas han skulle se vårt badrum (som har röda medaljongtapeter och kornblått golv!) som en frisk fläkt a lá 70-talet i kontrast till dagens inredningstrender. :-) Vad har du för intressen som du önskar att du kunde få mer tid för? -Ett intresse jag tyvärr lagt lite på is de senaste åren är fågeljakt. Att jaga skogsfågel med skällande fågelhund är riktigt roligt. Jag brukade låna en av min mammas Norrbottenspetsar och jaga i skogarna kring Storuman i Västerbotten. Det är riktigt spännande att smyga på ett ståndskall. Gäller att man har en duktig hund, men sedan hänger det på en själv att komma nära utan att röja sig för fågeln. Bara att lyckas se fågeln som sitter och trycker i trädet är en konst i sig. Å sen ska man träffa på förstås med bössan.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square